Discuții între Tineri pe tema ”HRISTOS ȘI BINECUVÂNTAREA TINEREȚII”

Scris de Biroul de presă în . Publicat în Discuţi între tineri

Răzvan Ciule - "Hristos şi Binecuvântarea tinereţii"

În seara zilei de 13 martie 2014, în Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime”, Răzvan Ciule, autor al lucrării: "O viaţă trăită alături de Hristors", este invitat de către ASCOR BAIA MARE la DISCUŢILE ÎNTRE TINERI pe tema”HRISTOS ȘI BINECUVÂNTAREA TINEREȚII”.

  Răzvan Ciule este în anul IV la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Sfântul Andrei Şaguna" din Sibiu, chiar dacă suferă de o boală grea, ce l-a făcut dependent de scaunul cu rotile şi de ajutorul familiei. Nici măcar pentru o clipă, suferinţa fizică nu l-a oprit să fie printre cei mai buni şi cei mai apreciaţi studenţi şi nici nu i-a curmat marea dorinţă de a sluji la Sfântul Altar. 

Evenimentul a fost etichetat ca cu succes, întrucît a reunit peste 50 de participanţi interesaţi să cunoască povestea lui Răzvan. 

El a vorbit cu seninătate despre boala irecuperabilă care l-a făcut dependent de mama lui. "E o cruce pe care Dumnezeu mi-a dat-o la naştere, făcîndu-mi cale către cer", a mărturisit Răzvan. Dorinţa de a-L sluji pe Dumnezeu i-a izvorît în suflet încă de la frageda vîrstă de 10 ani, dar drumul spre Hristos a fost pentru el unul anevoios, întîlnind în calea lui diferite piedici. Nădejdea l-a ajutat să trecă peste aceste piedici. "Am simţit atît de mult prezenţa lui Dumnezeu încît mă mistuie focul dragostei Sale şi încerc să împart lumii întregi din această iubire", a relatat tînărul teolog. Iar ca oricărui creştin, lui Răzvan îi face o deosebită plăcere să viziteze mănăstiri, în mod deosebit pe cele din Ardeal. Spre exemplu, mănăstirea Nicula reprezintă locul în care el se simte cel mai aproape de Maica Domnului, ocrotitoarea acestui locaş, dar şi a lui. Cu prilejul întîlnirii, tinerii au avut oportunitatea de a-i adresa lui Răzvan întrebări referitoare la viaţa lui spirituală, dar şi la cea profesională.

Acţiunea a făcut parte din proiectul "Hristos şi binecuvîntarea tinereţii", derulat pe parcursul întregii perioade a postului mare.


 Galerie foto:


 

Date de contact

ASCOR Baia Mare

Strada Crişan nr. 10/4 Baia Mare, Maramureş, România

Telefon: 0754 452 526

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu activitatea noastră!